ניווט בספר
- warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_print_mail_access' not found or invalid function name in /home/comillion/domains/comillionold.co.il/public_html/includes/menu.inc on line 454.
- warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_poll_menu_access' not found or invalid function name in /home/comillion/domains/comillionold.co.il/public_html/includes/menu.inc on line 454.
- warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_poll_menu_access' not found or invalid function name in /home/comillion/domains/comillionold.co.il/public_html/includes/menu.inc on line 454.
כתיבת תוכן לאתר "משפחה מטפלת"
מה עושים כשהדיור המוגן כבר אינו מתאים?
למי מיועד הדיור המוגן?
הדיור המוגן מיועד בבסיסו לאוכלוסיית הקשישים העצמאיים. אוכלוסיה זאת מאופיינת בקהל בוגר ועצמאי שאינו זקוק לטיפול רפואי צמוד. הדיירים בדיור המוגן הם אנשים שרוצים להמשיך ליהנות מאורח חיים עצמאי בקרב בני גילם, בסביבה מוגנת ובטוחה המציעה גם אפשרויות לפעילות פנאי וחברה. בנוסף לכך האוכלוסייה אינה זקוקה לעזרת הזולת בביצוע הפעולות היומיומיות שלה.
איפה מתעוררת הבעיה?
הבעיה מתחילה כאשר מתוקף המציאות וההזדקנות הטבעית, אוכלוסייה זו הופכת לתשושה וסיעודית יותר וכך נוצר מצב שעליהם למצוא מגורים חלופיים. מעבר שכזה אינו קל עבור הקשיש שהתרגל כבר הן מבחינה חברתית והן מבחינה מעשית לדיור המוגן.
• לקשיש שמצבו כבר אינו מאפשר לו לגור בדיור המוגן ישנן מספר אפשרויות העומדות לפניו ולפני בני משפחתו לבחירה:
• בית אבות לקשישים עצמאים או תשושים - קשישים שהגיעו מסיבות שונות למצב בו הם מתקשים לתפקד בכוחות עצמם, ומרגישים שאינם יכולים להישאר בביתם מטופלים על ידי המחלקה לקשיש המקומית באגף שירותי הרווחה.
• בית אבות לסיעודיים / תשושי נפש- הקשיש שהוגדר כסיעודי או תשוש נפש, וזקוק לאשפוז בבית חולים סיעודי / לתשושי נפש.
• מחלקות לסיעודי מורכב /שיקומי- קשיש שמצבו התפקודי הוא סיעודי מורכב או שיקומי - אדם במצב זה נמצא באחריות קופת החולים אליה הוא שייך.
האם ניתן להישאר בדירה?
אחת השאלות המרכזיות שעמם מתמודדים הקשישים היא האם הם יכולים להישאר בדירה שלהם בדיור המוגן. מאחר שמבחינת החוק מגורים בדיור מוגן (בניגוד למגורים בבית אבות) נחשבים כמגורים בקהילה יוכל הקשיש במקרה של התדרדרות מתונה (בו הקשיש זקוק לעזרה חלקית) לקבל מטפלת דרך "חוק סיעוד". ישנם אפילו מקומות המתירים עובד זר בעת הצורך.
מי זכאי לקבל את "חוק הסיעוד"?
על הזכאים לקבלת גמלת הסיעוד להיות תושב ישראל בן 65 ומעלה ותושבת ישראל בת 60 ומעלה התלויים בעזרת הזולת בפעולות היום יום או נזקקים להשגחה.
מה עושים במצב של הידרדרות קיצונית במצבו של הקשיש?
במצב של הידרדרות מצבו של הקשיש מומלץ לבחור עבורו דיור מוגן שיש בו או שלפחות יש לו הסכם ברור עם מחלקה סיעודית שאליה יוכל לעבור במקרה הצורך.
החשיבות בהימצאותה של מחלקה סיעודית בתוך הדיור המוגן היא בכך שהקשיש לא יצטרך לעבור לסביבת מגורים חדשה אלא יוכל להישאר באותו מקום דבר אשר יקל הן עליו והן על קרוביו מבחינה פיזית,כלכלית ורגשית.
איזה גוף אחראי על הקשישים הסיעודיים?
• הגוף האחראי על הקשישים הסיעודיים הוא משרד הבריאות. במידה וחלה החמרה בתשישות נפשו או במצבו הסיעודי של הקשיש יהיה עליכם לפנות ולבקש:
1. זכאות ל"חוק סיעוד" (במידה ואין כזאת ברשותכם).
2. הגשת בקשה ל"קוד" (הקוד הינו מסמך מטעם משרד הבריאות, המאפשר סיוע במימון ואשפוז הקשיש).
איזה עוד אפשרויות יש לכם?
• מרכז יום סיעודי – ישנם מרכזי יום סיעודיים המציעים שירות קהילתי במסגרת טיפולית וחברתית. הם מופעלים על ידי צוות רב מקצועי אשר מספק מגוון רחב של שירותים ופעילויות לקשישים. התכנית מותאמת באופן אישי לפי צרכיו, יכולותיו והעדפותיו של כל אחד מן מהקשישים.
• יציאה הביתה - הקשיש יוכל לצאת לביתו או לבית קרובי משפחתו. במקרה הצורך תיתכן האפשרות להביא לו מטפל צמוד (עובד זר במרבית המקרים) אשר ישהה איתו בביתו, יסייע לו ויתמוך בו.